UPRAVO SE SAZNALO- “BOMBARDOVATI ĆE SRBIJU, AKO VUČIĆ NE PRIHVATI OVAJ PLAN EU!”- Evo koji je rok…!!!

0

U ovome tekstu ćemo o jednoj političkoj temi koja se mnogima neće svidjeti, a riječ je o poznatom političkom analitičaru Dušanu Janjiću koji je veoma često u kontaktu sa ljudima iz raznih obavještajnih službi, te koji je ovih dana u medijima istakao kako postoji rizik da Srbija opet bude bombardovana, jer predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije želio da primi papir kojeg su za njega pripremili da mu uruče zvaničnici iz EU, a koji se tiče situacije na Kosovu i Metohiji

Ovaj stručnjak je uvjeren da ako Vučić i dalje bude izbjegavao da prihvati neke EU prijedloge vezane za Kosovo, da bi građani Srbije mogli da prođu na sličan način kao i u vrihjeme Slobodana Miloševića, kada je ovaj odbio prijedloge Ričarda Holbruka: “Dosta je uobičajena praksa u diplomaciji da političari odbijaju da prime neko pismo, dokument, papir. Stoga nije ni neuobičajeno to što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije želio da primi papir koji su namjeravali da mu uruče evropski izaslanici za Kosovo. Uostalom u prošlosti Srbija pamti sličnu situaciju i vezana je za Slobodana Miloševića i Ričarda Holbruka, tadašnjeg američkog državnog sekretara” – kazao je Janjić.

Poznato je da predsjednik Srbije ima svoj stav kada je Kosovo u pitanju, te je u više navrata isticao kako ga niti jedna sila na svijetu ne može natjerati kontra njegovoga stava oko priznavanja nezavisnosti Kosova: “Znam šta su bile nečije ideje. Kada sam govorio o novoj arhitekturi nisam nikoga lagao. Oni su poslije sami potvrdili sve što sam rekao, kada je Peter Stano rekao da nam trebaju paralelni pregovori. Ja sam dovoljno iskusan i dovoljno politički veteran da ne uzmem taj papir. Taj papir sada čeka da ga uzmem, ali još ne mogu, glava me boli ”– rekao je Vučić.