Upravo objavljena udarna vijest sa engleskog dvora: Kraljica sva u suzama- Ovo su najtužnije vijesti za nju (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Upravo objavljena udarna vijest sa engleskog dvora: Kraljica sva u suzama- Ovo su najtužnije vijesti za nju (FOTO)

Kada je britanska kraljevska porodica u pitanju, onda je sve u vezi nje veoma interesantno svim ljudima na ostrvu ali i širom svijeta, a ovih dana je poprilično uzbudljivo na dvoru i to ne baš po dobrim stvarima, jer je princ Philip, muž kraljice Elizabete, koji ima 98 godina ovih dana hospitaliziran u Londonu. Radi se o tome da je to učinjeno po savjetu ljekara, kako bi se spriječilo pogoršanje njegovoga trenutnog zdravstvenog stanja, a iz dvorca su izašli sa ovom objavom:

”Vojvoda od Edinburgha otputovao je jutros iz Norfolka u londonsku bolnicu Kralja Edwarda VII. na promatranje i liječenje svog postojećeg zdravstvenog stanja. Bolnički prijem je mjera opreza koju je princu savjetovao liječnik – stoji u kratkom saopćenju Buckinghamske palače.

Prema pisanju medija princ će u bolnici ostati do daljnjeg, a iz palače su objavili da ga u bolnicu nisu odveli sa kolima Hitne pomoći, jer se radi o već zakazanom terminu i kontroli, a ova vijest je kao grom iz vedra neba odjeknula Britanijom i to baš u vrijeme kada se kraljica sprema za svoje tradicionalne božićne svečanosti koje inače ima u Norfloku

Poznato je da je u posljednjih desetak godina princ Philip više puta završavao u bolnici zbog svojih raznih zdravstvenih problema. Prije dvije godine hospitaliziran je zbog infekcije, 2018. išao je na operaciju kuka, a 2011. podvrgnuo se operaciji srca.

Britanija veoma pomno prati daljnji razvoj situacije što se prinčevog zdravlja tiče, a mnogi su mišljenja, da s obzirom na njegove godine, stanje može biti samo lošije, a li nikada se ne zna.

Oglasi – Advertisement