Upozorenje za sve žene: Da li ste kod sebe prepoznali neke od ovih simptoma, ako jeste to znači da je došlo “ono” vrijeme! – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Upozorenje za sve žene: Da li ste kod sebe prepoznali neke od ovih simptoma, ako jeste to znači da je došlo “ono” vrijeme!

Statistika je pokazala da žene u nekom prosjeku kada napune oko 48 godina počnu da osjećaju prve simptome menopauze, a do toga zaključka su došli naučnici na Sveučilištu u Queenslandu. Ove vrste promjena za mnoge žene znaju da budu veoma neugodne, a promjene se dešavaju kako na tijelu, tako i u samoj psihi žene. Poznato je da žene u periodu menopauze znaju da imaju česte i nagle promjene raspoloženja, i dosta često bez ikakvoga vidljivoga razloga, a ovo su još neki simptomi koji ukazuju na menopauzu:

Znojenja i valovi vrućine– žene se počinju osjećati kao da imaju groznicu, a zatim kreće val vrućine i crvenilo u licu, da bi nakon toga krenuo osjećaj hladnoće. Da bi smanjile ove simptome žene moraju da se odreknu nekih začina, zatim treba da izbace konzumiranje alkohola, a za ženu bi bilo najbolje da ostavi cigare ukoliko je pušač.

Teškoće sa spavanjem– ovo se dešava svakoj ženi tokom menopauze i ovo je najzastupljeniji simptom kod žena tokom menopauze.

Depresija– klimaks je sasvim prirodan slijed događaja kod svake žene, ali neke žene sve to prime mnogo teže i osjetljivije su u tom pogledu, pa se mnoge žene naču i u stanju depresije zbog menopauze

Problemi sa pamćenje– neke studije su pokazale da veliki procent žena u stanju menopauze imaju probleme sa pamćenjem

Vaskularni problemi–  stručnjaci su i utvrdili veliku povezanost sa menopauzom i sa vaskularnim problemima, pa se ženama u tom njihovom periodu života preporučuju što češće kontrole vaskularnog sistema, a također se ženama u menopauzi često dešava da im otiču ruke i noge, a to se može umanjiti sa smanjivanjem unosa vode u večernjim satima.

Oglasi – Advertisement