Upozorenje vozačima! Oprezno kroz BiH- Pojavili su se drumski razbojnici koji na ovaj način varaju ljude

0
21

Svim vozačima upozorenje i traži se veliki oprez: Na regionalnom putu Doboj Banja Luka pojavili su se drumski razbojnici, prevaranti, koji na sve načine pokušavaju da prevare vozače koji se naivno zaustave da bi pomogli kolegi vozaču u nevolji.

Već se pojavilo nekoliko slučajeva ovakvih prevara, i to se sve događa na nekoliko kilometara od Doboja, a u prevarama učestvuju pravi profesionalni prevareni, a umiješana su i žene i djeca.

Pa je tako jedan od prevarenih , za pojedine medije opisao cijelu situaciju, pa je rekao sljedeće:

” Dok sam išao prema Doboju sa strane pokraj puta sam vidio zaustavljeni automobil a pored njega je bila cijela porodica i jedna muškarac je mahao sa kanisterom i htio je da se zaustavim jer su oni kao ostali bez goriva, pored automobila su bili žena i dvoje djece ” rekao je čovjek koji je na kraju prevaren.

Nije ništa posumnjao, zaustavio je svoje vozilo i odmah izašao iz njega da bi pomogao tim ljudima. Odmah su mu počeli pričati priču kako su bili na putu do svoje kuće kada su ostali bez goriva i da im treba pomoć, da bi im ovaj čovjek ponudio da jednoga od njih odvuče do pumpe i vrati. Svi su pristali na to. Sjeli su u kola i tek onda je krenula njihova prava prevara u stvari.

Na putu do pumpe, jedan od prevaranata je počeo da traži nešto po džepovima, da bi konstatirao da nema pare pri sebi. Pitao je i ženu da li ima para kod sebe, na šta je ona rekla da su joj pare ostale u kolima , kod djece, za svaki slučaj da imaju.