UJEO VAS JE KOMARAC, SAMO NAMAŽITE OVO: Svrab nestaje u sekundi, RIJEŠITE SE MUKE

0

Osim što je zujanje komaraca najiritantnija stvar na svijetu, njihovi ujedi su u mnogo čemu gori, izluđuju nas i konstantno tjeraju da se češemo. Mnogi odmah posežu za proizvodima iz apoteka, ali ćemo u današnjem članku da vam pokušamo uštediti novac uz nekoliko prijedloga. Vjerovatno veliki broj ovih stvari vjerujemo da svi vi imate kod kuće, tako da svakako ništa ne gubite ukoliko primjenite neki od ovih savjeta.

1. Sirće

 

Znamo da ćete odmah da pomislite na miris koji i nije baš toliko prijatan, ali vjerujte nam, vrlo je efikasno. Čim osjetite ujed komarca, na to mjesto direktno stavite samo jednu kapljicu sirćeta, a u slučaju većeg broja ujeda, napunite kadu toplom vodom, a onda nakon toga sipajte 2,5 čaše prirodnog jabukovog sirćeta, te se nakon pripremljene kupke okupajte u njoj. Kupka će da smiri svrab, a također će da ublaži crvenilo.

2. Led

 

Potrebno je da kockicu leda stavite na mjesto ujeda. Na taj način ćete ublažiti otok i zapaljenje nakon ujeda bilo kojeg insekta. Prije nego što ga stavite na mjesto ujeda komarca, umotajte ga u ubrus i držite sve dok se led ne otopi. Nikako ne stavljajte led direktno na kožu, jer će vam se možda pojaviti opekotine.

 

3. Suhi sapun

 

Ovo je jako jednostavan način da umirite ujed komarca. Potrebno je da samo malo protrljate mjesto ujeda suhim sapunom. Na taj način ćete umiriti svrab, samo je potrebno da ne zaboravite da isperete sapun sa mjesta ugriza.

Ovo su bili samo neki od savjeta za koje se nadamo da će vam biti od koristi.