Udomila je psa, a onda odmah pozvala policiju čim je osjetila njegov miris

0

Vjerujemo da nema osobe koaj ne voli životinje i skoro svi mi bi vjerovatno željeli da imamo nekog kućnog ljubimca, a neki već i imaju i oni su svjesni koliko ljubavi jedna mačka ili pas mogu da donesu u dom.
Nažalost ima i onih koji udome ili kupe nekog psa i onda svoje frustracije liječe na njemu, i na kraju ga ostave na ulici.
Ono što je bitno jeste da ni u jednom trenutku ne bismo trebali zaboraviti da su to živa bića koja zavise od nas, a za uzvrat mogu dati samo veliku količinu ljubavi.

Naime, jedna žena iz Sjedinjenih Američkih Država nikada neće zaboraviti dan kada je otišla u jedno sklonište za pse, da udomi jednog od njih. Ona je, naime, već imala jednog psa, a na ovaj korak se odlučila tako što je svom psu željela nabaviti drugara, a imala je uslove za držanje oba ljubimca.

Kada je izabrala kojeg posa bi željela, uzbuđenju nije bio kraj, ali onog trenutka kada su ušli u auto osjetila je užasan smrad.
Roko, kako ga je nazvala, a razlog nesnosnog smrada je bila rana na nejgovom tijelu koja je bila duga preko 12 centimetara, a duboka preko 4, a još uz to bila inficirana.
Odmah je pozvala veterinara, koji je Roko-a operisao i dao mu određene antibiotike.

Ali, tu nije bilo kraj. Ona je bila ljuta i pozvala policiju i prijavila nekadašnjeg vlasnika tog psa, da bi se ustanovilo da je bivši vlasnik psa maltertirao i da je rana nastala od odjeće koju mu je taj čovjek obukao dok je još bio mali i nikako mu nije skidao.
Zbog ovog sramnog čina čovjek je kažnjen sa 1. 500 dolara, a sasvim smo sigurni da Roko sada uživa u pažnji i ljubavi koju je zaslužio.

Koje je vaše mišljenje o ovome i vaše mišljenje o zlostavljanju životinja?
Pišite nam u komentaru