Udata sam žena, imam i djecu, ali sam sebi na neki način dopustila flert sa drugim: Kasno sam shvatila da flert nije obična šala, ali ne mogu reći da se kajem (FOTO)

0

Svjedoci smo svakoga dana da sve više ljudi, muškaraca i žena koji su dugi niz godina u braku u kojem imaju i djecu, zbog nedovoljno uzbuđenja u vezi ulaze u flert ili u afere sa drugim ljudima, a onda im zbog toga život dosta često postane komplikovan, a mnogi od njih se i pokaju zbog stvari koje su učinili i u koje su se upustili, a tako nešto govori i ova ispovijest žene, koja je žudjela za malo uzbuđenja u svome životu:

”Nisam podizala pogled, pristojno sam se nasmiješila i odmahnula glavom ”ne”. Zatim sam čula njegove korake i osjetila kako nježno vadi dvije kese iz moje ruke. Porazgovarali smo dok smo hodali do auta. Kad smo stigli do auta pozdravila sam se s njim i primjetila da je napravio razočaravajuću facu kad je vidio moj vjenčani prsten. Iako nisam ništa uradila, osjećala sam se loše. Imala sam loš osjećaj u stomaku, da li sam trebala da mu dopustim da mi pomogne, da li sam pogriješila?”

Dalje u svojoj ispovijesti ova žena postavlja sama sebi niz pitanja, ali traži pomoć i od drugih ljudi da joj objasne, dadnu savjet kako da se ponaša i šta da dalje čini na tome planu:

” Da li mi se može svidjeti drugi muškarac, da li je uredu da flertujem s njim? Mogu li ja to? Šta nije u redu s tim da ponekad popijemo kafu? Da li je bezazleni flert u redu kada ste u braku? Počela sam svaki dan odlaziti na to mjesto gdje smo sreli. Pili smo kafu i pričali ali sam ipak osjećala da varam muža iako nismo imali nikakav fizički kontakt. Znala sam da se ovo ne može dobro završiti i da će na kraju jedno od nas dvoje biti povrijeđeno. Jedna prijateljica s posla mi je pričala o njenom flertovanju sa kolegom i osjećaju krivice koji je imala.”

Na kraju ova žena sve završava sa zaključkom koji se možda i očekivao, i koji je sve češće rezultat mnogih veza na svijetu:

” Ispričala sam joj o svom iskustvu, o iščekivanju kada ću ga opet vidjeti, maštanja o njemu i o osjećaju krivice koji bi imala kad god pomislim kako mogu povrijediti muža i djecu. U početku sam mislila da je ovo bezopasno ali nije. Bilo je kao otrov koji je zarazio moj život i preuzeo sve. Ovo iskustvo mi je pokazalo da nemam izgrađen metabolizam za vrste uzbuđenja za kojim žudim – i to sam prihvatila.”