UDARNA VIJEST IZ SRBIJE! Ponovo Se UVODE MJERE? Oglasila Se I Doktorica KISIĆ: EVO ŠTA JE ODLUČILA! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

UDARNA VIJEST IZ SRBIJE! Ponovo Se UVODE MJERE? Oglasila Se I Doktorica KISIĆ: EVO ŠTA JE ODLUČILA!

Kada je epidemija korona virusa u pitanju iz regije nam ne stižu baš dobre vijesti jer je u posljednjih 48 sati povećan broj zaražnih, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Izgleda kako su se građani ipak malo previše opustili kada je riječ o korona virusu, i da je većina smatrala da je pandemija gotova, mada su svi stručnjaci upozoravali da to nije tačno i da je opreznost i odgovornost kao i pridržavanje mjera zaštite još itekako potrebno.

To svakako pokazuje i vijest da je i jedna od najpopularnijih pjevačica na našoj domaćoj sceni Ceca Ražnatović pozitivna na virus, i to nakon što je u njennoj kući bilo slavlje povodom rođendana njenog prvog unuka, gdje joj je kroz kuću prošlo doslovno na stotine ljudi, tako da je sad čitava estrada u velikom strahu. Iz tog razloga se javnosti u Srbiji sada obratila i doktorica Darija Kisić Tepavčević koja je rekla da još uvijek nema mjesta za uzbunu, i da je ta sada sve pod kontrolom, ali da je poželjno da se i dalje bude na oprezu, te je dodala da više od 2/3 zaraženih najčešće nemaju baš nikakve simptome.

Na kraju je dodala da, kada se radi o Srbiji, da je primjećen i pad broja oboljelih, ali je svakako osudila velika okupljanja i slavlja kao što su bila u Cecinoj kući, jer je to prije svega društveno neodgovorno. Istakla je kako je nošenje maski i rukavica u zatvrorenim prostorijama i dalje glavna preporuka Kriznog štaba, a na pitanje kada se može očekivati i drugi talas pandemije, rekla je kako još ni prvi nije u potpunosti završio tako da je o tome teško pričati.

Oglasi – Advertisement