Udala se sa 16 godina, sina dobila sa 17, a VELIKA TRAGEDIJA JE POGODILA SA 19 GODINA- ” Cijelu noć sam išla kroz selo I VRIŠTALA NA SAV GLAS” – Jeziva ispovijest poznate pjevačice(FOTO)

0

Poznata folk pjevačica Sojanka Novaković Stoja je u nekoliko navrata pričala o potresnim detaljima iz svoga života:” Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čovjeka kog sam neizmjerno voljela, kao i on mene. Sina sam rodila sa 17, i ubrzo počela da nastupam sa jednim bendom, uz suprugovu saglasnost. Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila ta nesreća, a onda je sve krenulo naopako” – ispričala je pjevačica za te je dodala i ove stvari:

” Cijeli taj dan, do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Mislila sam da neću preživjeti. Narednih nekoliko mjeseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam dijelila posljednju šolju kafe i posljednje parče hljeba. Naravno, morala sam da nastavim da pjevam po kafanama da bi moje dijete imalo šta da jede’‘ – Još je i dodala:

” Porodica mog supruga me nikada nije voljela, od samog početka sam im smetala. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i moje dijete od tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni stvari da ponesem, izašla sam bez ičega”