Učiteljica se pojavila u školi ovako odjevena, a đaci naprosto poludjeli: Kada vidite donji dio slike shvatićete zašto ona zaslužuje aplauz

0

U današnje vrijeme prosvjetnim radnicima je veoma teško zadržati pažnju kod učenika, jer su se djeca mnogo promijenila i imaju neka sasvim druga interesovanja i malo je toga što njih zanima a nalazi se u predmetima u njihovim školskim knjigama. Stoga je veoma teško  tu djecu potaknuti da se zainteresuju za neki predmet, pa je potrebno biti veoma unikatan i dosjetljiv da se privuče pažnja djece. Zato se neki profesori i nastavnici okreću svojoj kreativnosti, a sreća je velika da ima mnogo i takvih nastavnika koji znaju kako da pristupe učenicima

Pomoću društvenim mrežama, mnogi od tih kreativaca su dobili priliku da pokažu načine na koji se oni približavaju svojim učenicima, da pokažu svoje ideje, od kojih su mnoge zaista originalne i jedinstvene, a nedavno je veliki hit postala jedna učiteljica koja je pronašla zaista jedinstveni način da svojim učenicima predstavi anatomiju ljudskoga tijela, te da uz pomoću svega toga oni lakše i nauče sve to. Ona se na času pojavila u kombinezonu koji na prilično realan način pokazuje položaje i veličine ljudskih organa u tijelu, mišiće i kosti, tako da je ona od sebe napravila model sa kojeg učenici uče, a njen suprug je i objavio nekoliko njenih fotografija sa toga časa, te je ispod fotografija dodao i ove riječi:

“Toliko sam ponosan na ovaj stroj od žene da sam počastvovan što je imam za svoju ženu. Danas je učenicima objasnila ljudsko tijelo na vrlo originalan način. Djeca su bila van sebe od sreće ! “ a njegova objava je za vrlo kratko vrijeme postala viralna.

Inače Veronika, kako je ime ovoj nastavnici je na tome poslu već 15 godina i predaje prirodne i društvene znanosti, engleski i španski jezik, ali i likovnu umjetnost, a o svome potezu je rekla sljedeće: “ Znala sam i to vrlo dobro, koliko je teško tako maloj djeci predstaviti uopšte raspored unutarnjih organa, pa sam smatrala da vrijedi pokušati, i vjerujte mi da se itekako isplatilo.”