UČESTALO ZIJEVANJE, ISPUŠTANJE GASOVA I HLADNE NOGE: Simptomi koji ukazuju na OVO OBOLJENJE!

0

Jedna nedavna studija dokazala je da svega 1/3 ljudi na svijetu je u stanju da na vrijeme uspije prepoznati simptome koji mogu da nagovijeste ovo teško stanje i da tako krenu na vrijeme sa liječenjem.

Radi se o anksioznosti.

Simptomi koji mogu biti indikatori da bolujete od ove bolesti su:

  • imate veoma hladne ruke i noge, odnosno u tim dijelovima tijela je krvotok slabiji, već je više usmjeren ka sredini organizma
  • uvijek kada gutate imate osjećaj kao da nemate dovoljno kisika i veoma često zijevate
  • ukoliko imate problema sa nadimanje gledajte da izbjegnete pretjerano gutanje, jer najvjerovatnije gutate velike količine kisika, a crijeva vam tada postaju jako osjetljiva

Ukoliko ste kod sebe uočili bilo koji od pomenutihg simptoma obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom kako bi na vrijeme saznali svoju dijagnozu i počnite sa liječenjem.

Opustite se upotrebom lovorovog lista. Naime, još u antička vremena stari Grci su koristili lovorov list u medicini. Da li ste znali da njegov neobičan miris ima zaista veoma sedativna dejstva na naš organizam, ali pored toga ima i neke druge namjene.

Lovorov list također ima i veoma efikasna protuupalna svojstva, dobar je u borbi protiv epilepsije, kao i za oslobađanje respiratnog trakta. Ukoliko ste u stresu i imate poviše krvni pritisak, patite od nesanice, lovorov list vam lako može pomoći i savjetuje se također svima koji imaju povišen loš holesterol.

Ima više načina i metoda konzumacije lovorovog lista, a moguće ga je stavljati u jela, što je ujedno i njegova najčešća primjena. Stavite ga u ključalu vodu, a kada to uradite primjetit ćete da će vam dom odmah zamirisati i osjećat ćete se opuštenije.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.