Ubica Jelene Marjanović ostavio svoj potpis na nasipu: Srbija na nogama, ovo do sada niko nije vidio

0

Slučaj ubistva pjevačice Granda jelene Marjanović se faktički još nije pomjerio sa mrtve tačke,  navodno sada su se pojavili i neki drugi dokazi i informacije koje ukazuju da je Jelena ostavila neki svoj svojevrsni potpis sad druge strane nasipa u naselju Crvenka u Borči, gdje je tijelo i pronađeno u aprilu 2016. godine, a prema mišljenju stručnjaka ti bi dokazi mogli biti ključni u saznanjima da li je Jelenu ubio njen muž Zoran, ili se radi o nekoj drugoj osobi, barem tako tvrdi poznati advokat Nebojša Milosavljević:

” Koliko znam, na lijevoj strani obale pronađeni su trag i tragovi krvi pokojne pjevačice, što je praktički potpis ubojice. Osim tog traga, koji do sada nije detaljno analiziran, na tenisicama, trenerkama i ruci Jelene Marjanović pronađeno je i pet DNK tragova, koji nisu tragovi Zorana Marjanovića. Bez obzira mogu li ti tragovi dokazati nešto važno ili ne, moraju se provjeriti” 

Prema riječima ovoga advokata ovi bi dokazi možda mogli odvesti istragu u pravom smjeru, i mada je već prošlo više od tri godine od ubistva i dalje se svi tragovi moraju provjeriti veoma pažljivo i temeljito. Prema ovom odvjetniku, analiza baznih stanica, odnosno prisutnost telefona na mjestu gdje je Jelena ubijena ili blizu kraja, nije riješena.

Advokat Zorana Marjanovića se nada da će obrada novih dokaza zaustaviti daljnje procesuiranje njegovoga klijenta, te se nada da će tužilaštvo odustati od ovoga slučaja, te da neće biti potrebe za daljnjim ispitivanjem Jelenine i Zoranove kćerke Jane. Sve u svemu, izgleda da se ovome slučaju još ne vidi kraj i nema ni naznaka da se zna ko je likvidirao mladu pjevačicu