U WC ŠOLJU UBACITE ČEN BIJELOG LUKA I IDITE NA SPAVANJE: Evo šta će se UJUTRO DESITI – ČUDO! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

U WC ŠOLJU UBACITE ČEN BIJELOG LUKA I IDITE NA SPAVANJE: Evo šta će se UJUTRO DESITI – ČUDO!

 Na našim prostorima se kao malo gdje u svijetu cijeni ljekovitost bijelog luka i naši stari smatraju da je on riješenje za svaki problem. Nema ko nije  dobio savjet da pojede malo bijelog luka i slanine te kislelog kupusa ako je bolestsan i ima gripu ili prehladu a na samom početku pandemije mnogi su mislili da će bijeli luk otjerati i korona virus, što se pokazalo netačnim.

Ipak niko ne mže poreći ljekovita svojstva koja ima bijeli luk jer je on jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidansa i svi bi trebali da ga ubace u svoju prehranu. Mnogi ga izbjegavaju zbog njegovog mirisa koji je jak i neugodan ali postoji riješenje i za to pa možete jednostavno bez žvakanja progutati jedno čeno da biste poboljšali imunitet.

On je odličan  kada je u pitanju povišen krvni  pritisak i zakrečenje krvnih sudova i čuva naše srce. Pored ovih svojstava luk je jako dobar i za čišćenje posebno WC školjke koja je najveći izvor baktrija u svakom domaćinstvu. Da biste pojednostavili njeno čišćenje i održavanje dovoljno je da prije spavanja u WC šolju ubacite jedno čeno luka i ostavite ga da djeluje cijelu noć.

On u sebi sadrži alicin a to je tvar koja bijelom luku daje njegov karakterističan miris a koja je ujedno i efikasna u borbi protiv bakterija i to se ne odnsi samo na naše tijelo nego i na čišćenje kao što je slučaj ovdje. Ujutro kada ustanete jednostavno samo pustite vodu a ovaj proces ponavljajte dva puta sedmično i primjetiti ćete da vam na šolji više nema žutih mrlja a kupatilo vam se neće osjećati na miris bijelog luka.

Oglasi – Advertisement
Popularno