U Njemačkoj velika racija: Uhapšeni mnogi ljudi, a između njih je najviše državljana Srbije i Bosne

0
81

Za Njemačku možemo reći da je postala pravi raj na zemlji što se tiče državljana naših zemalja. Ta država daje posao mnogim strancima, te imaju potrebe za radnom snagom koje svaki dan rastu i zbog toga sve više naših građana napušta naše zemlje. Balkanci traže izlaz u toj zemlji kako bi našli dobru zaradu, te radi toga sve više naših građana tamo traži spas jer vide da u našim zemljama nemaju toliko prilika za poslom kao tamo.

Pored toga što Njemačka nudi velike mogućnosti zapošljavanja ljudi, strani državljani u Njemačkoj predstavlja znatno jeftiniju radnu snagu. Dosta ljudi ide tamo kako bi radili kao medicinari i budu prijavljeni uredno, ali opet postoje neki slučajevi gdje se ne može dobiti radna viza, ili se mogu radnici prijaviti. U tome slučaju oni tamo rade na crno, te se u skorije vrijeme desio jedan incident gdje su građevinski radnici oštetili državu za čak 38 miliona eura, a to je zbog toga što rade na crno.

Ubrzo se saznalo da se tu radi o Balkancima, a to su većinom bili državljani Bosne i Srbije, te su od toga tri čovjeka iz Srbije uhapšena. Između njih se našao jedan državljanin Izraela i jedan Bosanac, te je pored njih uhapšeno još par stranih državljana koji su isto tako radili na crno. Da bi se cijeli taj rad na crno spriječio, onda se priča kako će Njemačka formirati organizaciju koja će se baviti samo tim poslom. Sigurno i vi znate barem nekoga ko radi u Njemačkoj na crno kao građevinac, ili neki sličan posao.