U moj stan u Novobeogradskim blokovima nije ušao niko već 10 godina: Niko ne zna zbog čega odbijam da svrate kod mene, a ovo je prava istina

0
37

Na društvenim mrežama ovih dana kruži ispovijest jedne žene koja je svoju priču počela sa rečenicom da će se sada napuniti deset godina od kako niko nije ušao u njen dom. Poret toga što se to na početku čini kao tužna priča, ona govori da njenoj sreći nema kraja, a ovo je njena ispovijest:

– Prije te velike prekretnice u mom društvenom životu sam ja živjela baš kao i svi koji idu u posjete jedni drugima i primala je posjete u svom stanu. Ja nikada nisam nešto posebno uživala u tim kućnim pojsetama, ali eto prihvatila sam to jer su svi govorili da se tako mora i da je to red.

– Onda je došlo vrijeme za taj dan prema tome primanju kućnih posjeta i to je preraslo da mi neko više pređe kućni prag. To se sve desilo kada je kod mene zaglavila drugarica koja je svratila na kafu i koja je iz stana izašla u devet naveče kući, a došla je na kafu u odne. Sjedila je sve dok nije pao mrak.

– Za njenu odbranu, ona živi u jednom dalje naselju gdje se mi rijetko viđamo i zbog toga su naše posjete duže većinom od nekih prosječnih ispijanja kafa, dok nikada nisu bile duže od par sati. Ipak, taj dan je prešla svaku mjeru, a ja sam bila taj dan isplanirala do detalja, ali sve to je prešlo u nešto drugo. Umjesto toga je dobila 12 sati praznog života, a taad sam baš zaključima da ne želim da mi više iko dolazi na kafu.