U Americi kritično stanje: U proteklih 24 sata OVOLIKO ljudi umrlo od koronavirusa. Tramp: “Ovo je normalno, moj plan je uspio. Ja sam zadovoljan”

0

Zajedno sa dolaskom pandemije koronavirusa cijeli svijet je potpuno stao već više od tri mjeseca, a obzirom da je većina država uvelo ogroman broj mjera zaštite od širenja zaraze, a među tim mjerama se izdvajaju socijalno distanciranje, nošenje maski te rukavica, kao i izolacija.

Većina instituacija je pozatvarano, takođe u većini zemalja, a naročito ovdje kod nas, uveden je i policijski sat.
Ipak, bilo je i onih zemalja koje na početku i nisu pretjerano ozbiljno shvatali ovu opasnost koja dolazi sa ovim virusom, pa zbog čega i nisu uvodili nikakve rigorozne mjere, međutim sada se ipak vide posljedice tog neozbiljnog pristupa.
Jedna od tih zemalja definitivno su SAD gdje je kako doznajemo, samo u zadnjih 24 sata umrlo 1.127 osoba od posljedica koronavirusa.

Što dalje znači, da je od početka ove pandemije u SAD preminulo 97,048 osoba, a što je daleko najveći broj u cijelom svijetu.

Međutim, većina za ovo stanje krive lično predsjednika Trampa kao i njegovu kompletnu administraciju koja još uvijek nije našla pravi način da se izbori sa ovom situacijom.