Tužna životna priča: Upoznala sam ga 1989. godine, on je bio Hrvat, a ja Srpkinja,a oboje smo živjeli u Vukovaru- Ono što mi se desilo ne bi moglo ni u roman stati (FOTO)

0

Da je svaki život jedan roman, lijep ili ružan dokaz su svakodnevne priče i ispovijesti na koje možemo da naletimo na društvenim mrežama, a u kojima možemo da vidimo i da saznamo o različitim ljudskim sudbinama, a neke od tih priča znaju da nas navedu na neka duboka razmišljanja, a uz pomoću nekih ispovijesti, kada vidimo kakve su tuđe sudbine, spoznamo da naš život i nije tako loš kako nam se čini i da se nemamo pravo žaliti na bilo šta. Takva je i ova ispovijest žene, koja dolazi iz naših krajeva, a koja još od devedesetih godina prošlog vijeka živi van Balkana

”Život piše romane. Upoznala sam ga 1989. On Hrvat ja Srpkinja, On 19 ja 18., oboje iz Vukovara. Odmah smo se zaljubili i započeli romantičnu vezu. Bio mi je prvi, takođe i ja njemu. Niko nije prihvatao našu vezu a ludo smo se voljeli, planirali budućnost, maštali o vjenčanju, djeci. Kad je rat nakon par godina ušao na vrata, htjeli smo da pobjegnemo u inostranstvo tačnije u Njemačku kod moje rođake i sve smo isplanirali. Par dana prije nego što smo trebali da odemo, vojska je ušla u njegovu kuću, odvela ga i na kraju ubila”

Dalje u nastavku ova žena otkriva kako je dalje tekao njen život i koje je sve komplikcije imala:

”Dva mjeseca kasnije u dobi od 20 godina shvatam da sam trudna, kao mlada djevojka kojoj su oduzeli dio života odlazim u Minhen kod moje rođake jer sam znala da ovdje niko neće da prihvati moju trudnoću, posebno jer su svi znali da sam zatrudnjela sa Hrvatom.”

Od tada je ona u Njemačkoj gdje je za sebe napravila život na koji je veoma ponosna, a skoro joj niko nije pomogao oko toga, da bi na kraju svoje ispovijesti rekla još i ovo:

” Danas, 28 godina kasnije živim u Njemačkoj, zaposlena preko 20 godina, neudata, imam dvije prekrasne kćerke blizanke koje su odgojene da poštuju sve vjere i nacije, jedna je udata za Srbina, druga je vjerena za Hrvata, a ja sam uspjela da izvršim svoj roditeljski zadatak!”