Sa velikom tugom Ljubica Njegomir, potomak pokojnog proslavljenog vokala, dijeli ovo srceparajuće otkriće. Danas bi bila obilježena sedamdeseta godišnjica Merime Njegomir, veoma cijenjene muzičarke. Nažalost, umjesto obilježavanja ove značajne prekretnice, njen rođendan je sada zasjenjen neodoljivim osjećajem tuge i jadikovke. Nažalost, Merima je otišla sa ovog sveta 20. novembra 2021. godine i sahranjena je u Aleji zaslužnih građana Beograda.

 

Ljubica je u srdačnom videu elokventno izrazila svoje potresno mišljenje o ovom pitanju. Takođe, vredi istaći da je svet na današnji dan 1951. godine obdario prisustvom Merime Njegomir, cenjene pevačice poznate po svojim zanosnim izvođenjima narodne muzike ne samo u Srbiji već i van njenih granica. Još od malih nogu, njen izuzetan vokalni talenat je bio očigledan, gurajući je u carstvo zvijezda dok je bez napora zarobljavala publiku svojim očaravajućim glasom i neodoljivom harizmom. Danas, čak iu njenom odsustvu, njene melodije nastavljaju da plene srca, učvršćujući njenu poziciju poštovanog svetila u oblasti muzike. Ispod naizgled žustrog držanja Nine Pavić krije se nepopustljiva snaga, koja joj omogućava da istraje kroz najteža životna iskušenja.

 

Čak i dok se takmičila u “Nikad nije kasno”, Nina je nastavila svoju hrabru borbu protiv raka, teme o kojoj je namjerno izbjegavala razgovarati. Umjesto toga, čeznula je za ljudima da cijene njen pjevački talenat, a da ne žale zbog njene bolesti.

Nažalost, pojavile su se metastaze, što joj predstavlja najizazovniju bitku do sada. Međutim, bez straha od ovih poteškoća, Nina ostaje nepokolebljiva i optimistična u potrazi za trijumfom. Ona trenutno izdržava svoju četvrtu rundu hemoterapije, koja je počela prošlog decembra, odlučna da ne podlegne porazu. Ninino potresno svjedočanstvo svjedoči o ogromnim poteškoćama s kojima se suočava, s metastatskim izraslinama koje ometaju njenu mobilnost, dodatno naglašavajući napornu prirodu njene najnovije borbe.

Preporučujemo