TUGA OGROMNA- Evo šta je Merima Njegomir rekla svojoj sestri TIK PRED SVOJU SMRT- ” REKLA SI MI DA SI UMORNA, DA TI SE SPAVA, A ONDA…” (FOTO)

0

Prošlo je tačno mjesec dana otkako je ovaj svijet napustila velila i legendarna pjevačica narodne muzike Merima Njegomir, nakon kraće i teške bolesti. Merima je iza sebe ostavila četvero djece, kao i sestru Ninu Pavić koja se ovih dana bila oglasila na društvenim mrežama, te je tu podijelila jednu svoju emotivnu poruku vezanu za svoju sestru Merimu.

Nina je evocirala uspomenu na njen posljednji razgovor sa svojom sestrom Meri kako ju je zvala, te je sitakla da joj je mnogo žao što nije uspjela i da vidi svoju sestru prije nego li je izgubila svoju bitku sa opakom bolešću:

” Idu praznici, vrijeme želja. Ja imam samo jednu, da je to što sam te na sutrašnji vidjela poslednji put, a na jučerasnji poslednji put čula, bude ružan san. Tad si mi rekla da si dobro i da si samo malo umorna i da ti se spava i da ti javim svoje rezultate, brinula si. Rekla sam ti da ne brineš i da ću ja biti dobro samo ako ti budeš dobro. Odgovorila si “važi”, a ja ti rekoh, spavaj, čujemo se”, a onda su mi javili da si zaspala. Od tad su dani dugi, noći jos duže, a jutro najtužniji dio dana jer se pitam da li sam budna ili spavam i kad će ovaj ružan san da prođe, predugo traje” – napisala je Nina uz pjesmu “Zajdi, zajdi” koju je nekada pjevala njena sestra.