Tri hurme dnevno i ništa više vam ne treba: Rezultati su fantastični!

0
16

Hurme su jako dobre namirnice koje su bogate sa raznim hranjivim materijama koje su izuzezetno korisne za svačije zdravlje. Kada vidite koliko su one dobre za vaše tijelo onda ćete ih sigurno početi češće koristiti.

Hurme su mnoge bogate sa bakrom i kalijumom, raznim vlaknima i manganom. Sadrže vitamin B6 i magnezijum a isto tako poboljšavaju varanje. Izuzetno su dobre protiv zatvora i sindroma razdražljivim crijeva te svih ostalih problema.

Ublažit će vam razne bolove jer sadrže u sebi magnezijum što će značiti da će ublažitit bolove i otoke. Smanjit će vam šanse za dobijanje srčanog udara, artitisa i čak Alchhajmerove bolesti.

Korisne su za korištenje u trudnoći a to će značiti da će vam olakšati porođaj a trebate ih koristiti najmanje četiri sedmice prije nego što je vaš porođaj.

Kalijum koji se nalazi u hurmama je odličan za vaš krvotok te će vam sniziti krvni pritisak. Dobro je da ih koristite za zdravlje mozga jer sadrže vitamin B6.

Svako ko ima probleme sa anemijom treba da koristi hurme jer one u sebi imaju veliki broj minerala i veliki nivo željeza što će ih čini savršenima za ljude koji su anemični.

Ako imate alergije onda vam trebaju hurme jer u sebi imaju mnogo organskog sumpora koji je koristan za vaše zdravlje a isto tako i za smanjivanje alergija.

Pružat će vam potrebne vitamine za oči jer one sadrže lutenin i zeaksantin te pomažu ćelijama za dobar vid i smanjivat će šanse za oštećenjem. Hurme su dobra hrana za bebe jer se one mogu najlakše svariti a isto se savjetuje davanje hurmi djeci koja su nervozna ili hiperaktivna.

Hurme će vam jačati zube i biti veliki borac za karijes te spriječiti krvarenje zuba. Sadrže vitamine koji će praviti kožu elastičnom te će ju bogatiti sa potkožnim tkivima i činiti ju mekšom te glatkom.

Svako ko pazi na svoju kilažu i želi dobru ravnotežu onda treba da koristi hurme. Nadamo se da ste danas naučili nešto novo o hurmama a sada ih već možete početi koristiti.