TOMINA UDOVICA PRIZNALA SVE- JEDNU STVAR TOMA JE OD GORDANE TRAŽIO PRED SMRT- Nije vjerovao da će umrijeti, a njegove posljednje riječi će vas RASPLAKATI (FOTO)

0

Sa početkom prikazivanja filma ”Toma” koji govori o životu pokojnoga pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, u cijeloj regiji se povećalo interesovanje za život i za rad ovoga velikog umjetnika i boema. Tako je i supruga pokojnog Tome Zdravkovića govorila o svome pokojnom suprugu, kojeg danas cijeli Balkan pamti, a njegove pjesme su i dan- danas nezaobilazne na mnogim veseljima

Za Tomu se zna da se godinama borio sa veoma opakom bolešću, zbog koje je na kraju i preminuo u 53. godini života. O toj njegovoj borbi je govorila i njegova supruga Gordana:

” Nikada nije mogao da zamisli sebe da bude hendikepiran. Govorio je ako treba da ostanem bez nekog organa, neću da živim. Hoću da živim ovako kako želim, pa to bilo godinu ili dvije. Da nije nastavio da pije, možda bi živio još. Ali i udes koji je imao sa autobusom je dodatno doprinjeo svemu. Tada su mu izvađeni bubrezi. Trebalo je da ide na dijalizu i sve se poremetilo. Jako je volio da živi. I nije do zadnjeg dana vjerovao da će da umre. Posljednjih nekoliko dana prije nego što će da umre, govorio mi je: “Molim te, ako mi se nešto desi, uzmi dijete i idi odavde”. Te godine kada smo se vratili ovdje, mislim da je živio punim životom, bez obzira na njegovu bolest. Deset godina je bio potpuno zdrav” – rekla je Gordana.