Tinejdžeru jako pozlilo, ali nikoga nije bilo oko njega da mu pomogne: Život mu je spasila djevojka koja je bila udaljena od njega 8.000 kilometara (FOTO)

0

Poznato je koliko danas mladi ljudi, a posebno tinejdžeri vole da igraju video igrice i koliko vremena troše na igranje istih, tako da dosta puta to uopšte nije zdravo. I mada stručnjaci upozoravaju na opasnost stalnog igranja video igrica, ovome tinejdžeru je upravo to, što je bio on- line na igrici spasilo život. Ovaj 17- godišnji tinejdžer koji se zove Ejdan Džekson i koji živi u britanskom mjestu Cheshiru, je preko interneta razgovarao sa djevojkom sa kojom je igrao video igricu, da bi tokom napada doživio napad.

Dia Latora je djevojka sa kojom je ovaj mladić igrao, ona ima 20 godina i u trenutku kada je Ejdan doživio napad ona se nalazila čak 8.000 kilometara dalje od njega u Teksasu u Americi, ali je bila toliko sabrana da je shvatila da nešto nije u redu te je brzo alarmirala britansku policiju, a posumnjala je jer je Ejdan naglo zaćutao, pa je brzo na internetu pronašla broj telefona za Hitnu pomoć u tom dijelu Britanije, a Ejdanova majka je za novinare ispričala i svoju verziju priče:

” Vidjela sam policijski auto, ali sam mislila da su u komšiluku zbog nekog drugog, a onda su nam pozvonili na vrata. Rekli su da je prijavljeno da je neko pao u nesvijest, a ja sam im rekla da ih mi nismo zvali. Kad su mi rekli da su dobili poziv iz Amerike, odmah sam požurila da provjerim Ejdana i pronašla sam ga u jako dezorijentiranom stanju”

Djevojka iz Teksasa je mogla da čuje sve što se dešavalo u Ejdanovom domu i sobi jer je još uvijek bila on-line, te je ljudima iz medija otkrila kako je sve to izgledalo:”Bilo je nevjerojatno slušati kako medicinski tim i njegova majka ulaze u sobu i razgovaraju s njim. Bila sam jako uplašena i zabrinuta, ali drago mi je da sam bila dovoljno prisebna da pozovem hitne službe i da su ga došli provjeriti ”