Tinejdžerka izbačena iz škole zbog jedne svoje fotografije na društvenim mrežama: Niko ne može da vjeruje da je direktoru škole toliko zasmetao jedan detalj na fotografiji (FOTO)

0

Učenica prvog razreda srednje škole u Kentakiju je izbačena iz škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila sporna fotografija sa njenoga rođendana, a sve zato jer je svoj rođendan proslavila u bijelom džemperu na kojem je bila duga, dok je ispred nje bila rođendanska torta u duginim bojama. To bi, po pisanju medija, bilo u redu da ova djevojka koja se zove Kajla Kenej ne ide u katoličku školu, čija se načela ne slažu sa svime onime što ova djevojka željela da predstavi, a to je promocija različitosti.

Djevojka je sa svojom porodicom proslavila rođendan u jednome restoranu, nastala je fotografija sa tortom koja je ubrzo privukla pažnju službenika škole, a porodica nije mogla ni da pretpostavlja da će Kajla da bude izbačena iz škole jer je pozirala u duginim bojama, a zna se da su dugine boje zaštitni znak LGBTQ populacije. Škola ju je izbacila zbog slike koja “prikazuje prihvaćenost suprotnu vjerovanjima Akademije Vajtfild”. Međutim, sporna objava nije aludirala na povezanost sa paradom ponosa ni LGBT pokretom već da se samo radilo o najobičnijoj proslavi rođendana.

Kodeks ponašanja u ovoj školi kaže da učenici mogu biti kažnjeni i  za ponašanje van škole, ali porodica ove djevojke ne zna zbog čega su pomislili da njihova kćerka promoviše LGBTQ zajednicu i zašto misle da je ona dio toga, jer se radi o tome da ona samo voli dugu i dugine boje, pa je zato napravljena i takva torta. Porodica se žalila na izbacivanje kćerke iz škole, međutim u školi su odbili da se sastanu sa njom i pristali su samo na opciju da se Kajla sama, dobrovoljno ispiše iz škole, kako izbacivanje iz škole se ne bi našlo u njenom dosijeu.