Teško vrijeme je došlo, teže i od crne zemlje: Usamljenost i suze jedne majke su sve rastužile

0
44

Danas smo spremili za vas jednu veoma tužnu i emotivnu priču jedne majke koja je cijeli region ostavila u suzama zbog nedostka ljubavi svoje djece. Riječi koje je ona izgovarala su oslikale život svake majke koja pati za svojom djecom kada se rastane s njima jer ništa više nije isto tada, a glasi ovako:

– Tvoja majka je trpila svašta dok te je hranila, a borila sam se stalno da bi vi bili sretni. Svaku suzu sam dala samo da mi vi ne budete žedni, gladni, niti bosi. Kada sam vas sve ljuljala po svojim rukama, to su bile moje suze radosnice, a ja sam svu svoju ljubav vama poklonila.

– Cijelog svog života je vaša majka radila i nosila na svojim leđima veliki teret, te sam se borila kroz život samo za vas. Molila sam se samo da mi budete zdravi da bi vas ja mogla izvesti na pravi put i pružiti vam pažnju. Moja draga djeco, nevjerovatno je to kako su godine brzo prošle.

– Mislila sam da ću jedan dan ostati bez suza, a vidim da je vrijeme uradilo svoje jer ste vi svojim putem otišli, dok sam ja ostala da gledam vaše slike. Vaša mama je zadovoljna na komadu hljeba i zdravlju, a moje oči su željne vaših lice i moje su ruke željne vašeg zagrljaja. Moje suze nisu počele da teku od od bolesti i gledai, nego od užasne tuge i samoće kroz koju moram prolaziti. Vi ste sve što mi je ostalo na ovom svijetu i duboko u duši ja živim samo za vas.