Terapija šutnjom: Zašto ju treba probati i šta vam se desi poslije?

0
8

Da li ste ikada čuli za ovu terapiju? Terapija šutnjom već dugo godina nosi sa sobom tradiciju u istočnoj kulturi ali sve više postaje popularna u društvu gdje se koriste mobiteli ili ima stresa. U nekim ustanovama možete pronaći ovu terapiju koja traje deset dana ali ne morate ići u neku ustanovu nego ju možete probati sami uraditi.

Kako ona radi:

Ova terapija funkcioniše tako što trebate šutiti 10 dana što znači da ništa ne smijete progovoriti bez obzira šta se dešava oko vas. Osim toga što ne smijete pričati, zabranjeno je i slanje mailova ili poruka a čak ne smijete niti čitati.

Šta je cilj terapije:

Cilj ove terapije jeste da budete u takvom stanju da ćete početi posmatrati svijet iz drugačijeg ugla. Sve ćete gledati u potpuno drugačijem stanju. Osim toga, ova terapija počinje rano ujutru.

Morat ćete ustati prije šest sati ujutru a svoj dan provesti u razmišljanju, meditaciji, obavljanju nekih stvari i posmatranju stvari oko vas. Predstavljat će neko novo iskustvo za vas ako ju budete probali.

Ovo je zaista veliki izazov koji ne može svako uraditi za ljude koji to probaju kod kuće. U takvoj slučaju ne smijete niti otići na posao jer bi mogli dobiti otkaz.

Šta je dobra stvar ove terapije:

Ljudi koji su uspjeli da prođu kroz ovu terapiju su uspjeli da se riješe nekih problema i tenzija u svome životu. Govore kako sada svijet gledaju mnogo mudrije. Ako ste ljubitelj probavanja novih stvari ili iskustva u životu, možda je ova terapija baš ono što je vama potrebno.

Sada, šta vi mislite da li bi ste uspjeli da prođete kroz ovu terapiju?