“Tata, čekaj me”- Sin Šabana Šaulića na samrti, Srbija u suzama: Ogromna muka ga snašla, suza suzu goni

0
2868

Kako mediji u Srbiji pišu, vanbračni sin pokojnoga pjevača Šabana Šaulića, Robert Omaljev se nalazi u zaista teškoj finansijskoj situaciji, a ima i velike zdravstvene probleme o kojima nije želio sve do skora da govori u javnosti, a neki od medija pišu da je i na samrti, te da svako malo u krugu malo prijatelja izgovara ”Tata, čekaj me”

U nekoliko navrata su navodno njegovi prijatelji i poznanici skupljali novac za njega i lijekove koji mu trebaju jer smatraju da je on dobar čovjek i da ne treba da se ovako muči, a više o svemu tome je rekao i izvor koji Roberta, kako kaže zna cijeli svoj život:

”Robert nikad nije bio posve zdrav. Nas dvojica se poznajemo godinama, često smo zajedno radili na građevini. On je vrijedan mladić, ali ima epilepsiju. Često mu zna pozliti dok obavlja teške fizičke poslove, pa ga komšije poslije vode u bolnicu. Govore da mu je zadnji put bilo baš loše kad je dobio napad, zato što uopšte ne uzima potrebnu terapiju. Često zna buncati i govoriti nepovezano. Priča se u komšiluku da je baš obolio, ali on to pokušava sakriti. Kaže da ne može dočekati da bude na onom svijetu s ocem, kad nije mogao ovdje. Majka živi svoj život i nikog nije briga za njega ”

Poznato je da je Robert dosta često razgovarao sa novinarima, o svome životu, ocu i majci, pa je u jednom od tih razgovora rekao i ovo:

”Ja sam možda uvijek bio čudan i svojoj majci i ocu i nek mi je loše, ja ću s time sam izaći na kraj. Ni dinar mi ne treba! Ništa neću da tražim od Goce, Mihajla, Sanele i Ilde, pa nek umrem. Eto im svi ti milioni, bogatstvo i kuće, meni nije potrebno. Ne bih se bunio ni da mi daju nešto, ali ne bih im nikad sam tražio. Nisu me obavijestili ni o ostavinskoj raspravi, odustao sam od toga ”

Dodao je da je malo i razočaran u oca, da se nije htio brinuti o njemu, ali je dodao da je Šaban to možda i htio, ali nije  zbog Gordane koja nije mogla očima da ga vidi