SVI ZNATE OVOG GLUMCA, A NEMATE POJMA DA JE ON OTAC VUKA KOSTIĆA- Svi ga pamte po ovoj sceni iz SREĆNIH LJUDI! (FOTO)

0

Vuk Kostić je svakako jedan od najpoznatijih glumaca u Srbiji, kojega smo do sada imali prilke da gledamo u velikom broju filmova, TV serija, pozorišnih predstava, ali je malo onih koji znaju da je on sin poznatog, pokojnog glumca Mihajla Kostića Pljake, od kojeg je i naslijedio talent za glumu. Kako se saznalo i Vukov djed, sa očeve strane  Nestor Kostić Nega je još prije Drugog svjetskog rata bio glumac i osnivač prvog pozorišta u Prokuplju, tako da se može reći da je u porodici Kostić gluma tradicija. Vukob otac je svoju prvu ulogu na filmu imaou filmu Subotom uveče koji je snimljen 1957. godine a mnogi su ga zapamtili kao Pavla iz Povratka otpisanih. Imao je i ulogu šefa obezbjeđenja u seriji Sivi dom, a prije smrti, njegova posljednja uloga je bila u seriji ” Đeneral Milan Nedić.”

Zanimljivo je to i da ga malo ko pamti po ulozi u seriji Srećni ljudi a tamo je glumio veterinara kod kojeg su odlazili mali Neca i njegov otac Vukašin Golubović kada su izgubili psa Simu. Vukov otac Pljaka je preminuo 2001. godine od teške bolesti, a iza njega je ostala supruga Gordana, te sinovi Vuk i Nestor. Vuk je u nekoliko navrata govorio o svome ocu, kao glumcu te je otkrio da je njegov otac zaslužan što su on i brat zavoljeli lov i sport

Vuk je kao mlad bio veoma nestašan, i da bi ga malo smirili, njegov otac ga je upisao u školu glume kod Mike Aleksića. Vuk je kao mali mnogo vremena provodio sa kolegama svoga oca, posebno sa Draganom Nikolićem, koji je po njemu najveća legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta.  Inače u Srbiji je prepoznat doprinos Vukovog oca razvoju kulture i umjetnosti i čak dvije ulice nose njegovo ime.