Svi znakovi su na licu: Ovi znakovi na licu će vam ukazati šta vam nedostaje!

0
18

Manjak vitamina je česta pojava a neki nisu niti svjesni toga. Mnogo ljudi ima probleme sa vitaminima a najčešći nedostatak je od vitamina A i vitamina D. Ako vašem tijelu fali vitamina i nedostaju mu neki hranjivi sastojci onda vaše tijelo trpi posljedice.

Imunitet će vam slabiti i imat ćete probleme sa izvršavanjem dnevnih funkcija. Ako želite da provjerite da li vam zaista fali vitamina onda trebate da pogledate u svoje lice.

Trebat će vam samo par minuta da se pogledate u ogledalu i saznate da li imate nedostatak vitamina. Sada ćemo vas uputiti u znakove koji to pokazuju a na koje trebate obratiti pažnju.

Oči su vam otečene:

Ako primjetite da su vam oči natekle kada ustanete ujutru onda je moguće da niste dovoljno spavali ali to ne trebate da bude predpostavka za vas. U slučaju da se to stalno dešava onda sigurno ima neki disbalns u vašem organizmu a da to spriječite, trebate koristiti krompir, jogurt i brusnicu.

Koža vam je blijeda:

U slučaju da imate blijedu kožu onda je moguće da vam fali vitamin B12 koji će dovesti do umora a koža će da to trpi. Najbolje je da jedete žitarice i jogurt kako bi riješili taj problem.

Imate puno suhu kosu:

Takvo stanje će vam govoriti da vam fali vitamin B7 i biotin. Najbolje riješenje jeste da jedete cijela zrna žitarica, bademe ili orahe kako bi se što prije izlječili.

Usne su vam blijede:

To će vam govoriti da vašem organizmu fali željezo. Osim toga ako osjetite umor i malaksavost u tijelu onda je to zato što vam fali željezo a najbolje ćete se riješiti toga ako budete konzumirali špinat.

Desni vam krvare:

Sve to će ukazivati na manjak C vitamina što će dovesti do manjka snage tijela ili problema sa zubima i desnima. Najbolje riješenje jeste u limunovom soku, narandžama ili grijepu kako bi se što prije izlječili.