Svi se pitaju da li je on najveći prevarant na estradi, a novi dokazi ukazuju baš na to: Pojavila se i žena iz Australije koja tvrdi da joj Halid duguje novac više od 30 godina (FOTO)

0
12

Već se mjesecima piše o pjevaču Halidu Muslimoviću i njegovoj aferi sa ljubavnicom koju je navodno pretukao zato jer mu je tražila da joj vrati novac koji mu je ona posudila za neke njegove poslove. Pjevač sve to naravno demantira, sud će reći svoje, ali sada se pojavila još jedna osoba koja nema baš mnogo toga lijepoga da kaže o pjevaču.

Radi se o ženi koja se zove Mirjana Ponjiger i koja je inače srpska državljanka koja već dugi niz godina živi i radi u Australiji.

Ona se javila nekim medijima u Srbiji tvrdeći da ima dokaze da joj pjevač skoro 30 godina nije vratio dug i da uopšte i ne želi da ga vrati. Ona tvrdi da su ona i njen muž posudili Muslimoviću 5 hiljada dolara 1990. godine, u vrijeme kada su počinjali ratni sukobi na području bivše Jugoslavije, uz njegovo obećanje da će da vrati novac čim počne da zarađuje od nastupa, koji tada nisu bili mogući zbog rata.

Kako Mirjana kaže, njih dvoje su nasjeli na Halidovu priču, a bili su u mogućnosti da mu pomognu, pa su rekli sami sebi, zašto da ne. I tako je od tada prošlo skoro 30 godina a Halid je uvijek nalazio načina i izgovore da dug ne vrati. Sve je počelo 1990. godine kada su Mirjana i njen muž ugovorili Halidu turneju po Australiji, a sve zbog toga jer ih je nazvao iz Austrije i rekao im da je morao pobjeći iz Prijedora i da mu je tamo sve zapaljeno.

Mirjana kaže da je Muslimović i poslije toga dolazio u Australiju ali da je nju i njenog muža izbjegavao kako god je znao, te su mu nekako, na jedvite jade, prije nekoliko godina uspjeli da izvuku samo hiljadu dolara duga, pa je još i dodala da sve vjeruje i Sonji Bašić koju je Halid navodno pretukao, jer kako Mirjana kaže, zna ona još ljudi koji su žrtve Halidovih prevara i da on i dan danas manipuliše sa ljudima i uzima pare od njih.