SVI SAMO BULJE U ELDINU- Neka me vrijeđaju i pljuju ali ja neću depilirati brkove i obrve- OBJASNILA SVIM ŽENAMA ZAŠTO JE TO VAŽNO I DOBRO (FOTO)

0

Na iznenađenje mnogih, Eldina Jaganjac (31) iz Kopenhagena u Danskoj odbija obrijati brkove i obrve mada svakodnevno od muškaraca na ulici dobija uvredljive komentare, ali ona misli da na ovaj način odbija od sebe potencijelno loše muške partnere. Kako je rekla novinarima nije ju više briga kako izgleda i šta drugi misle o njoj, te je na tu temu još i rekla:

”Prije nego što sam dopustila da mi jedna obrva izraste, osjetila sam da postoje izuzetno ograničene mogućnosti kako bi žene trebale izgledati. Ako se muškarac ne brije i ne čupa obrve, niko to ne primjećuje i ne komentira, a to nije ništa neobično. Baš kao i mnoge druge žene, i sama sam ponešto naučila. Na primjer, nekad se nisam osjećala prijatno kad bih izlazila napolje, osim ako moje obrve nisu bile počešljane, male i počupane, i ne bih išla u teretanu ako mi noge nisu obrijane. Sad sam se odlučila koncentrisati na zadatke i ciljeve koje moram učiniti, a manje na to kako izgledam dok ih radim i sviđam li se ljudima ili ne, jer ih vjerojatno više nikad neću vidjeti, i ako hoću, nije me briga”

Priznala je da nakon svega osjeća mnogo veće samopouzdanje i imala je i savjet za sve druge žene na svijetu, pa je novinarima rekla i ovo: ” Radite što vam je ugodno i pravi prijatelji ostati će uz vas. Društvo je nametnulo takve ideje, tako da se žene koje imaju dlake po tijelu smatraju manje ženstvenijima. U mnogim dijelovima svijeta žene imaju vidljiviju i tamniju kosu i dlake, te su prisiljene mijenjati svoj izgled da budu više ženstvenije. Da bismo bile vizualno prihvaćene moramo potrošiti više novca nego muškarci, a mislim da to nije fer. Moramo sebi postaviti pitanje: Zašto mi kao žene smatramo važim uklanjanje dlačica? Ima toliko bitnijih i važnijih stvari, a to sigurno nisu dlake ”