Svi mi nesvjesno upadamo u njihove zamke: Ovo su trikovi sa kojima se koriste trgovci da bi nam izmuzli što više novca- Više opreza drugi puta (FOTO)

0

Svi smo mi svjesni ili znamo, ili smo čuli za razne trikove kojima se sluše supermarketi sa kojima tjeraju svoje mušterije da potroše što više novca u njima, a u ovome tekstu sa vama ćemo podijeliti neke od trikova za koje možda i niste znali ili niste bili svjesni njih. Ti trikovi se zasnivaju na čistoj manipulaciji, i mnogim ljudima se uopšte ne dopada kada saznaju za njih, te se osjećaju pomalo uvrijeđeno i poniženo, kao da se neko igra sa vašim mozgom i tjera vas da činite stvari koje i ne želite samo da bi drugi imali bolji i veći profit

Prvi trik se tiče mjesta za odmor u prodajnim centrima, a radi se o kafićima koje imate u svim velikim tržnim centrima. Vjerujemo da vam je često prošlo kroz glavu zašto uopšte sjedite u tim kafićima u kojima su stolice često neudobne, te ste bili u čudu da imaju toliko posla, dok usluga baš i nije neka. Stolice su u ovome slučaju namjerno neudobne, tako ad nemate želju da dugo ostajete i sjedite za stolom i pijete svoje piće, a tako se brzo oslobađa mjesto za neke nove, eventualne mušterije.

Jedna od boljih prevara u tržnim centrima su ogledala. Mnogi trgovački centri u svoje kabine u kojima se isprobava odjeća stavljaju posebna ogledala, a ne onakva kakva mi koristimo u svojim domovima. Ova ogledala su malo udubljena, a efekt koji prave je da na njima izgledate znatno mršavije i tanje, a i preko ogledala se prevlači posebna vrsta laka, tako da vaš ten u ogledalu izgleda mnogo zdraviji i ljepši, ružičastiji.

Sljedeći trik je vezan uz umjetna svjetla, kojeg je mnogo u trgovačkim centrima, a može se primjetiti da u takvim objektima ima veoma malo prozora, a to se čini iz razloga da biste izgubili pojam o vremenu, te da se na taj način više fokusirate na kupovinu i trošenje novaca. Vjerujemo da će vam ova saznanja biti od koristi kada sljedeći puta krenete da trošite svoj novac.