Svi je pamte kao mutavu seljančicu iz serije Đekna: Kada je vidite kako danas izgleda, pasti ćete sa stolice- Prava bomba (FOTO)

0

Na današnjim televiztijama, kao nikada prije, možemo da svjedočimo velikom broju serija domaće produkcije, međutim mnogi će se složizi sa time da više nema serija i kavliteta kao što su se nekada pravili u vrijeme Jugoslavije. U to vrijeme samo svi uživali u serijama kao što su Vruć vjeta, Kamiondžije, Bolji život, grlom u jagode, Velo misto. Ovo su samo neke od serija kojesu bile popularne u to vrijeme, a među njima mjesto može da zauzme i serija “Đekna još nije umrla, a ka’ će, ne znamo”.

Ova serija koja se prikazivala osamdesetih godina prošlog vijeka dobila je status kultne serije, a prva stvar na koju pomislimo kada čujemo ime ove serije jeste uzvik “Milijjaaanaaaa, Mišureeeee”. Milijana je bila jedan od sporednih likova, ali to joj nije smetalo da glumica Arijana Čulina, koje je tumačila ulogu Milijane postane vrlo popularna i da je i dan danas najviše poznaju upravo po toj ullozi. Ona je u tom periodu kada je ova serija snimana, i dalje bila student na Akademiji u Beogradu te je tada dobila poziv od režisera Živka Nikolića, koji je smatrao da je ona najbolji izbor za ovu ulogu.

Na neki način je ova uloga obilježila čitavu njenu karijeru, mada je nakon nje Arijana u Hrvatskoj snimila još puno serija i filmova i igrala je u mnogim pozorišnim komadima, te je čak i nagrađivana za neke svoje uloge koje je tumačila tokom karijere. Danas, čak nakon 30 godina, moramo priznati da Arijana izgleda bolje nego ikada prije, i malo ko može da povjeruje da je ova sada zanosna žena nekada bila smotana djevojka iz serije Đekna.