SVI HOĆE DA VIDE KUĆU MILANA I NADE OD SLAME ZA KOJU NE PLAĆAJU NIJEDAN RAČUN Čitaoci traže, pokažite kako izgleda! I EVO JE! (FOTO)

0

Bračni par zaslužuje samo riječi hvale jer su u bukvalnom smislu svojim rukama uspjeli podignuti svoj krov nad glavom o kakvom su sanjali. Pomoć su imali samo od svog prijatelja a napravili su kuću od 120 kvadrata. Gradili su je 2017 godine i sve što su za nju izdvojili bilo je oko 20.000 eura. Iako je bilo i šaljivih komentara kao onaj da je najpametnije prase izgradilo kuću od cigle, ovakve kuće naših predaka su preživjele vijekove i nadživjele generacije svojih ukućana.

 

Veliki broj osoba koji je vidilo o čemu se radi zanimala je zapravo metoda koju su koristili pri gradnju a u pitanju je viševjekovna metoda koju  su koristili naši preci u svim dijelovima Srbije. Sve je zanimalo kako će izgledati na kraju kuća bračnog para Milana i NAde.

“Baš ono što im je rekla i većina gostiju koji su posjetili njihovu neobičnu kuću, to sam i ja po prelasku praga porodice Đupovac rekao: “Kako se u ovoj kući lako diše”. I stvarno, osim što zagledate zidove, zatim miris drveta, a u isto vrijeme je prijatna temperatura.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.