Svi građani nemaju snage da ovo komentarišu: Iz zavoda za sudsku medicinu RS-a nestao glavni dokaz u slučaju Davida Dragičevića i našli su ko je odgovoran za to

0
55

Slobodan Vasković je na svome blogu napisao jedan tekst gdje govori kako je nestao glavni dokaz iz Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske. Taj dokaz je zapravio bio obični komad odjeće koji je pripadao nesretnom Davidu Dragičeviću, ali taj komad odjeće je zapravio bio jedan od ključnih dokaza. Prenosimo vam tekst kojeg je on napisao:

– Od dva nezavisna izvora sam dobio potvrdu da je iz Zavoda za sudsku medicinu RS-a nestao komad odjeće, a to je veoma bitna stvar za cijelu istragu. Zapravo, svaki mali dokaz je bitan jer nikada ne znate gdje vas on može odvesti. Taj komad odjeće je nestao od kako je obdukciju uradio Željko Karan, barem kako je meni potvrđeno od mojih izvora.

– Kako moji izvori govore, taj komad odjeće kojeg je David imao je nosio tragove nesretnog Davida. Tužilaštvo na kojem je čelu Želimir Lepir je tu saučesnik zbog toga što se sa svakim mogućim načinom prekrije neki dokaz i štite se učesnici ovog groznog čina. Taj detalj je isto tako veoma dobro sakriven, ali on je ključni dokaz za sve. Ovo se nikako nije smjelo dogoditi.

– Što je najgore u svemu, to naravno nije nego iznenađenje kada se pogleda cijela ta širina ovog zataškivanja, ali naravno i svih tih osoba koji to rade. Pored Leptira je tu i saučesnik direktor policije Darko Ćulum, te Dragan Lukač, Darko Ilić, Nedeljko Labura i Dalibor Vrećo. Sve što mi znamo je da se neko dobro potrudio kako bi ovo sakrio, ali da se niko ne trudi kako bi riješio ovaj slučaj i napokon mogao kaže da je to gotovo.