Svako jutro otac uradi ovo svome malom sinu, kako bi redovno prao ruke: Ovo će usvojiti svaki roditelj, ne može biti lakše (FOTO)

0

U ovo krizno vrijeme u kojem se svi snalazimo kako znamo i umijemo i većina nas pokušava da bude odgovorna i ozbiljna, živeći u izolaciji i pazeći na svoju higijenu zdravlje, nije niti malo lako za nikoga bti na neki način odvojen od ostatka svijeta, i nastaviti funkcionirati koliko toliko. Posebno je to teško djeci, koja i ne shvataju, većina njih, ozbiljnost situacije i teško im je objasniti neke stvari, poput, zašto ne ide u školu, zašto ne smije van da bude sa svojim drugarima, i zašto je važno da svaki dan, po desetak puta, mora prati svoje ruke.

Naravno da svaki roditelj ima neku svoju metodu uz pomoću koje pokušava da objasni svojim nasljednicima zašto se u današnje vrijeme moraju ponašati tako kako situacija nalaže, ali i dalje je mnogim roditeljima najveća muka kako da svojoj djeci objasne da svoje ruke moraju prati svako malo.

Zbog toga su veoma korisne i društvene mreže, jer se na njima stvarno može vidjeti nekoliko zaista odličnih savjeta kako da svoje mališane naučite ili nagovorite da redovno peru ruke. Pa je tako nedavno se pojavila jedna objava , na kojoj je pokazano kako jedan otac svako jutro svome sinu radi istu stvar da bi ovaj prao svoje ruke kako treba, i kako kaže, trik je veoma efikasan i njegov mališan već polako ima naviku da pere ruke svako malo. Objavljena je i adekvatna fotografija, a uz fotografiju je išao i ovaj tekst:

“Jedan tata svakog jutra nacrta sinu virus na ruci i ako mali danas dovoljno puta opere ruke, virusa uveče nema. Tako je jednostavno”– a mnogi roditelji su oduševljeni ovom idejom.