Suhi kašalj je jedan od glavni simptoma zaraze: Evo kako zvuči kašalj zaraženog (AUDIO)

0

Poznato je da su dva ključna simptoma kada je u pitanju zaraza koronavirusom kašalj i visoka temperatura, ali, pošto je ova epidemija izbila baš u vrijeme kada ide i sezonska gripa, te prehlade, veoma je teško primjetiti da li imate simptome obične gripe ili COVIDA-19. Zbog toga je britanski radio podijelio na medijima audio zapis na koje možete da čujete kako zapravo zvuči suvi kašalj koji se povezuje sa koronom.

Kako su rekli sa radija, novinarka sa BBC-a Laura Foster je zabilježila zaista koristan opis dva glavna simptoma ovoga virusa, i kako je rekla medijima: ” Kada kašljete, a ne iskašljavate nikakvu sluz, radi se o suvom kašlju. U slučaju korona virusa ne pričamo o takvom kašlju koji se pojavi s vremena na vreme, nego govorimo o konstantnom kašlju za koji nema nikakvog drugog razloga poput pušenja ili pročišćavanja grla” 

Audio zapis kako zvuči kašalj zaraženog virusom možete da poslušate OVDJE

Pored ovoga audio zapisa, ova novinarka je i dodala da ako imate temperaturu 37,8 stepeni celzijusa ili više od toga onda svakako treba makar posumnjati u koronu, a novinarka na sve to kaže ako vi, ili neko od vaših ukućana ima bilo koja od ta dva simptoma, onda svi vi jednostavno morate ostati u kući naredne dvije nedjelje, a ako se simptomi pogoršaju ili nikako ne prestaju, onda morate da kontaktirate ljekarske službe koje se bave pandemijom korone i njenom kontrolom i suzbijanjem.

U svakome slučaju, svi mi moramo biti savjesni i odgovorni građani, jer je očito da je situacija u svijet više nego ozbiljna, a svako ko sačuva sebe od ovoga virusa, sačuvao je još i na desetine, stotine drugih ljudi sa kojima bi eventualno bio u kontaktu