Stručnjakinja za seks tvrdi: Muškarci moraju prestati s ovom odvratnom navikom

0

Stručnjakinja za spolne odnose i veze iz Sidneja Nadija Bokodi (Nadia Bokody) objavila je jednu neobičnu studiju o različitom poimanju higijene intimnih područja kod muškarca i žena.

U tekstu za news.com.au objavila je rezultate ankete iz 2018. godine koja je pokazala da 84 posto muškaraca smatra pranje ruku nakon korištenja WC-a “veoma važnim”, dok je kod ljepšeg spola taj procenat iznosio 91 .

Nadia Bokody tvrdi dalje da se mnoštvo žena na“Redditu” žali na lose higijenske navike svojih partnera nakon odlaska u toalet.

Dok je kod žena higijena intimnog područja veoma važna tema,depilacija,posebni mirišljavi balzami koji pored čistoće treba da posluže i za prijatniji miris intimnog dijela.

Kod muškaraca je to,na žalost,totalno drugačije. Nadia Bokody tvrdi da su joj ,u toku razgovora na ovu temu,brojne žene ispričale kako su razočarane kada su u pitanju higijenske navike njihovih partnera. Ova terapeutkinja dalje navodi da su veoma česti parovi kod kojih se u toku sesija dogodi da muškarci uopšte ne vide svoju grešku a čak i degradiraju žensku čistoču i trud oko higijena. Ona taj nedostatak higijene kod muškaraca zove “toksična muževnost”.

Austrilijanka dalje navodi podatke iz studije objavljene u BMC Women’s Health po kojoj čak 53 posto žena koristi neku vrstu higijenskih proizvoda za genitalno područje iako znaju da to povećava šanse za bakterijsku vaginozu. Sa druge strane, u dokumentu NHS-a osmišljenom za edukaciju muškaraca o pravilnoj higijeni spolnih organa, savjetnik za seksualno zdravlje Patrick French rezimira rezultate ispitivanja:

“Iznenađujuće je veliki broj muškaraca koji ne čiste područje ispod kožice. Na taj način sebe izlažu bakterijskim infekcijama i direktno ugrožavaju i zdravlje partnerke “

Paradoksalno-dok se žene toliko čiste i peru prije seksualnih odnosa da sredstvim ačak ugrožavaju zdravu floru svog intimnog područja u isto vrijeme muškarci se ne peru poslije odlaska u toalet i prije odnosa tako da ugrožavaju i svoje i ženino zdravlje.