Strava i užas na autoputu: Ovo što se desilo ovome vozaču, može da se desi svakome od nas- Dobro obratite pažnju za ubuduće (VIDEO) – Kreacije Portal
Najnovije Savjeti Zanimljivosti

Strava i užas na autoputu: Ovo što se desilo ovome vozaču, može da se desi svakome od nas- Dobro obratite pažnju za ubuduće (VIDEO)

Sa dolaskom zime i sa pojavom prvoga snijega kreću i prvi problemi, a posebno se problemi stvaraju za vlasnike automobila i drugih vozila, a vjerojatno ste primjetili da kod čišćenja svojih vozila mnogi vlasnici iz nekih razloga najčešće izbjegavaju, ne stignu ili ne žele da očiste snijeg sa krova svojih vozila, a da nisu ni svjesni kakve sve opasnosti ta njihova lijenost i bezobzirnost može da prouzroči.

A na primjer, tokom vožnje snijeg vam sa krova može da padne na brisače i da ih na taj način i blokira, a to se može desiti baš u nekome trenutku kada su vam brisači prijeko potrebni, a na stranu to što je tada vaše vozilo tehnički neispravno te za ovakvo nešto možete dobiti veliku kaznu. N snimku kojeg dijelimo sa vama možete da vidite kako opasna može da bude lijenost pojedinih vozača i šta se može desiti nekome drugome ako ne sklonite snijeg sa krova svoga auta.

Otklanjanje leda može da bude veoma teško za mnoge vozače, kada su njihova vozila u pitanju, a zato mi za vas imamo par trikova, pa  kada naučite da djelujete preventivno, čišćenje snijega i leda sa auta više neće biti teško za vas:

Prvo, možete da napravite domaće sredstvo za odleđivanje stakala i to uz pomoću medicinskog alkohola i vode, a u bocu sa raspršivačem sipajte dvije trećine alkohola i jednu trećinu vode a zatim je poprskajte po staklima kola, a za par sekundi led će početi da se topi i omekšava.

Kada završite vožnju, prije nego li uđete u kuću na šoferšajbnu stavite komad većeg kartona, tako da ukoliko bude padavina, ujutro barem tu veliku površinu nećete morati da čistite. A na retrovizore možete da stavite plastične kese, dok na brisače možete da stavite neke stare čarape.

Ukoliko vam stakla magle pjena za brijanje će pomoći, samo treba da je utrljate na stakla sa papirnom maramicom i stakla vam neće magliti sa unutrašnje strane

 

 

 

 

 

 

 

Oglasi – Advertisement