Strahota, u velikoj smo opasnosti: Broj zaraženih od koronavirusa u zadnjih 24 sata porastao za 15.000, a evo i zašto (FOTO)

0
1788

Vlasti kineske provincije Hubei iz koje je počelo širenje koronavirusa su danas objavile nove podatke koji pokazuju drastičan skok u broju zaraženih i preminulih u epidemiji od koje strahuje cijeli svijet. Tako je u odnosu na jučerašnji dan broj zaraženih povećan za 14. 840 ljudi, dok je broj preminulih u posljednja 24 sata narastao sa 242 nova smrtna slučaja, pa je tako broj preminulih se povećao na 1.255 ljudi, dok je broj zaraženih u Kini skočio na 59.000

Kako mediji prenose, izvršena je revizija svih slučajeva te su utvrđene 13.332 osobe za koje vlasti do sada nisu bile spremne potvrditi da imaju koronavirus, pa kada se brojci dodaju i svi oni koji su testirani u zadnjih 24 sata, dobija se konačna brojka od 14.840 novozaraženih pacijenata i u tome se krije tako veliki porast u samo 24 sata, a ne u nekoj velikoj i iznenadnoj agresivnosti virusa.

Ipak nova 242 smrtna slučaja nisu rezultat revizije već ta brojka stvarno predstavlja  rekordan broj preminulih u samo jednom danu i to u zadnjih 24 časa. I mada su u nekim organizacijama naveli da se očekuje jenjavanje virusa iz Svjetske zdravstvene organizacije mole da se bude oprezan sa takvim procjenama, a u njihovom apelu se kaže:

” Još je prerano predvidjeti kraj epidemije koju je izazvao novi koronavirus koji se pojavio u Kini. Mislimo da je danas prerano govoriti o početku, toku i kraju te epidemije”. Predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da se broj novih slučajeva u Kini stabilizovao tokom posljednje nedjelje, ali da sa svime time treba biti veoma oprezan te da epidemija u svakom momentu može krenuti u nekom drugom smjeru.