STIGLO VREME ZA AJVAR: Domaćice otkrile TAJNI sastojak za savršen ajvar…SVI ĆE TRAŽITI RECEPT!

0

 

Uvek kada nam se bliži jesen, svi jako dobro znamo da je došlo vreme da domaćice krenu da spremaju zimnice, a kada pomenemo samo Balkan, zna se vrlodobro da je ajvar broj 1 na našim prostorima. Također, supermarketi su već krneuli sa nabavljanjem omiljenog namaza koji se početkom septembra krene da prodaje kao lud.

Mi dam danas donosimo jedan od najboljih recepata koji se mogu pronaći na internetu. Sve što vam je potrebno jeste 10 kilograma crvenih paprika, 5 većih patlidžana, po želji soli, ulje i malo šećera. prvo što trebate da uradite jeste da operete paprike, osušite ih a onda ih ispecite u rerni. Nakon toga je potrebno da ih stavite u plastičnu kesu i da dobro zavežete da se potpare, i da ih je posle lakše oguliti.

Također, sa patlidžanima uradite istu stvar, a onda ih pomešajte sa paprikama i sameljite u mašini za mlevene mesa te stavite da se kuva. Potrebno je da postepeno dodajete ulje i da mešate da ne zagori. Ajvar je gotov kada provučete kutlaču do dna i onda golim okom da vidite put do samog vrha.