Stigla i prva prava prijetnja: Vakcinancija je obavezna. Za pametnjakoviće koji odbiju slijede novčane kazne i oduzimanje djece

0

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama je započeta burna rasprava oko cijeljenja djece. Profesri i država su razgovarali na ovu temu. Vkacinacija je obavezna a siv koji je budu odibjali će da budu kažnjeni. Svri roditelji koji budu odbijali vakcinaciju prvo će biti novčano kažnjeni zatim će im uslijediti oduzimanje djeteta. Svi centri za scoijalni rad se polako pripremaju za uvođenje ovih mjera.

Ako rdoitelji budu dobijali naredbe onda će sud da odobri centrima za socijalni rad oduzimanje djece. Mogu dobiti i do nekoliko mjeseci zatvora. Kada ih službenici centra za socijalni rad budu odveli vakcinisat će ih te zatim se prebacuju u udomiteljske porodice u domove za nezbrinutu djecu. Naravno da su mnogi građni ljuti na ovakve odluke jer vjeruju da su vlast i neke javne institucije nesposobne za vođenje brige o državi.Teške riječi su bile upućene, ali odluka je donesena i ništa se ne može promijeniti. Na kraju krajeva, to je sve za dobrobit djece a i ostalih građana.