“Staračka grba” je problem koji muči mnoge žene u menopauzi: Možete je se riješiti za mjesec dana i to bez operacije, veoma jednostavno (Video)

0

Udovičina grba ili staračka grba se objašnjava kao taloženje masnog tkiva na leđima a tomu može biti uzrok poremećaj horomona. Ovo stanje najčešće započinje u doba menopauze a pod utjecajem hormona kod žena se mast najviše skuplja na zadnjici i na bokovima. S apadom estrogena u krvi i rastom androgena odlaganje amst tada započinje na stomaku i grbi na leđima. Ovaj problem se javlja kod žena koje imaju probleme s nakupljanjem kilograma na gronje dijelu tijela.

U videu koji ćemo podijelii sa vama Dr Bubnovski pokazuje vježbu koju možete da radite kod kuće a koja će nakon određenog vremena da ukloni staračku grbu i to bez operacije. rvo kako biste izbjegli staračku grbu morate da ojačate mišiće ramena i ručne zglobove. Tako da, ako redovno vježbate gornji dio tijela, bez problema ćete se riješiti ove staračke grbe. Osim toga i trening snage  poboljšava ukupni protok krvi, kao i mikrocirkulaciju a tako i ishranu svih tkiva i organa u tijelu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Vf28bNBLdJc&feature=emb_logo