SRUŠIO SE MIG POGINULA DVA PILOTA: Zvonko stradao na 500 metara od kuće, majci javio da će proleteti iznad sela – Kreacije Portal
Najnovije Novo

SRUŠIO SE MIG POGINULA DVA PILOTA: Zvonko stradao na 500 metara od kuće, majci javio da će proleteti iznad sela

Piloti Zvonko Vasiljević (43) i Dejan Krsnik (49) poginuli su kad se njihov avion srušio na području sela Brasina kod Malog Zvornika jučer oko devet sati. Zvonko Vasiljević (43) i Dejan Krsnik (49), piloti aviona “Mig 21” Vojske Srbije, poginuli su kad se njihov avion srušio jučer oko devet sati, tokom izvršavanja redovnog letačkog zadatka na području sela Brasina kod Malog Zvornika. Vasiljević je, inače, preletio svoje selo i umro 500 metara od kuće. Prije tragedije nazvao je majku i najavio da će preletjeti njihovu kuću.

Kako doznajemo, srušio se jedini “Mig 21” koji je bio aktivan u Vojsci Srbije, dvosjed koji je remontovan 2016. godine i koji je bio najmlađi “Mig 21”, nabavljen u decembru 1986. godine.  Osim pogunulih pilota, teško je ozlijeđen i stanovnik Brasine Vitomir Tanasković (59) u čije se dvorište avion srušio. “Pretpostavlja se da je Nikola bio pilot, a Zvonko, koji, inače, živi 500-tinjak metara od mjesta nesreće – kopilot. Njih su dvoje krenuli u redoviti zadatak. Međutim, imali su problema s letjelicom, koja je ponirala, kao da se nisu mogli vinuti u nebo” kaže izvor iz istrage. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Oglasi – Advertisement