Srbima dozvoljen ulaz u EU samo uz OVE UVJETE: PONAŠAJU SE PREMA NAMA KAO DA SMO ŠUGE, dok svi drugi mogu da hodaju! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

Srbima dozvoljen ulaz u EU samo uz OVE UVJETE: PONAŠAJU SE PREMA NAMA KAO DA SMO ŠUGE, dok svi drugi mogu da hodaju!

U posljednjih nekoliko mjeseci svi smo bili lišeni mnogih putovanja, druženja s onima koji su u inostranstvu i koji se sada više ne mogu vratiti, ali osim toga, mnoge poslovne mogućnosti koje su se otvorile u nekim drugim zemljama su propale.
Korona virus je definitivno ubio cijeli svijet, zbog čega je ekonomska budućnost mnogih zemalja vrlo upitna. Ali svijet se postepeno počeo ponovo otvarati, jer to jednostavno mora.

EU je sada odlučila da Srbi mogu preći svoje granice od 1. jula, nakon što je to prethodno bilo dozvoljeno ostalim članicama EU. To znači da će Srbi moći da uđu u EU bez negativnog testiranja na koronavirus i ne moraju da budu u karanteni dvije sedmice. Jedina zemlja koja je to odbila bila je Njemačka koja državljanima Srbije ne dozvoljava ulazak bez ispunjavanja ovih uvjeta. Do sada su Srbi mogli ući u Bugarsku i Mađarsku, dok će Grčka svoje granice otvoriti u ponedjeljak. Kada je u pitanju Hrvatska, i Srbi mogu tamo ući, ali samo ako imaju potvrdu o rezervaciji smještaja, znači samo ako idu kao turisti.

Usput, zabrana ulaska na teritorij EU za Srbe ne odnosi se na one koji imaju prebivalište u nekoj od zemalja EU, dvojno državljanstvo ili su tamo možda zaposleni, rade kao humanitarni radnici ili su diplomati. Naravno, Srbima je dozvoljen ulazak i u BiH, a jedina zemlja u regionu koja i dalje predstavlja problem je Crna Gora, gdje se odluka smatra više političkom nego zdravstvenom.

Oglasi – Advertisement