Srbija na testu: Iz Vašingtona stiže ponuda, priznanje Kosova u zamjenu za pogledajte šta sve

0
106

Kako saznaje izvor, prvi čovjek Bijele kuće Donald Trump, odlučio je da pokuša riješiti kosovsku krizu do kraja sljedeće godine.
Tramp dolazi do ideje da Srbiji ponudi nešto slično poput Maršalovog plana Njemačkoj nakon Drugog svijetskog rata. Ponuda se sastoji od investicije od 10 milijardi dolara prvobitno za infrastrukturu, zatim flotu od najmanje 14 aviona F-16, ali i značajno ubrzane eurointegracije, a to nači da bi Srbija mogla postati dio Europske unije najkasnije do 2024 godine. Pored ovog svega Tramp je spreman da pismeno garantuje sestrinske odnose između Srbije i Republike Srpske.

Ovaj zadatak je dodijeljen Metju Palmeru, koji pored obaveze da detaljno prenese i prezentuje ovu ponudu, mora da uvjeri srpske državnike da bi trebalo da je prihvate.
– Na testu su naše historijsko pamćenje i naša sposobnost da imamo i čuvamo državu. Nije isključeno da će narednih dana i nedjelja biti i novih “ponuda”. A što se tiče garancije, treba upitati Amerikance, zar Rezolucija 1244 nije garancija? Treba, dakle, sačuvati razum, dostojanstvo i odgovornost zaključujes General Vladimir Lazarević.