“SRBIJA MI JE SPASILA ŽIVOT” – U Njemačkoj je raspad sistema i ništa nije kao što se predstavlja”: Nijemac došao u Beograd i ekspresno se vakcinisao- NIKO NE MOŽE DA MU POVJERUJE DA JE IMAO OVAKVO ISKUSTVO (FOTO)

0

Poznato je da je po procesu vakcinacije Srbija vodeća u regiji, jedna od vodećih u Europi i u samom vrhu na svijetu, a da mnogi Srbiji zavide na tome pokazuje i slučaj ovoga Nijemca koji nije nikako mogao da se vakciniše u Njemačkoj iako po više osnova spada u rizične skupine, pa je na poziv prijatelja odlučio da to uradi u Srbiji, pa je novinarima rekao ove stvari:

” Nenad je moj poslovni partner i prijatelj i požalio sam mu se da se u Njemačkoj odvija pravo ludilo, da je sve politizovano i da nema ni naznaka da će se ova komplikovana situacija sa korona virusom ikada završiti. Usprkos tome što spadam u kategoriju veoma rizičnih ljudi, na osnovu čega bi prema zakonu u Njemačkoj morao da budem na vrhu prioriteta za vakcinaciju, politika se umiješala u cijelu priču i jednostavno sam shvatio da neću dobiti vakcinu ove godine, a bilo je upitno da li će se to dogoditi i sljedeće godine. Kod nas je katastrofalna situacija, vjerujte mi, uopšte nije onako kako se predstavlja u svijetu. Nismo u stanju da uradimo bilo šta da se cijela ova situacija sa korona virusom okonča”

Volfgang je svo vrijeme bio sumnjičav, ali se prijavio na sajt kojeg mu je prijatelj preporučio, pa je otkrio šta se dalje dešavalo: ‘‘Poslušao sam savjet svog prijatelja i nakon što sam se registrovao na sajtu i prijavio za vakcinaciju, dobio sam SMS poruku u kojoj sam obaviješten o terminu moje vakcinacije. Dobio sam uputstvo da se 25.3.2021. pojavim na Beogradskom sajmu, ispred Hale broj 3, gdje ću biti vakcinisan što se i dogodilo. Primio sam danas prvu dozu AstraZeneke”

On ne krije da je oduševljen svojim iskustvom iz Srbije, a još je sve to opisao i ovim riječima:  ”Sestra koja me vakcinisala je bila izuzetno ljubazna. Pogledala me je i sa osmijehom upitala da li me je ubod zabolio na šta sam odgovorio da je sve bilo maksimalno prijatno, do te mjere da ništa nisam osjetio. Ovaj dan je za mene jako važan. Budući da sam na listi prioriteta za vakcinaciju s obzirom da imam pridružena oboljenja, bio sam u konstantnom strahu od zaraze i vjerujte mi, umalo nisam zaplakao kada sam se vakcinisao. Srbija me je spasila, i dalje ne mogu da povjerujem da ste na ovakav način organizovali imunizaciju”