Srbi plaču, muslimani aplaudiraju: Pustio dušu Karadžićev miljenik, umro u najgorim mukama: Htio Bosnu razbucati na komade, zbog njega počeo rat!

0

Na ovim našim prostorima se čak i nakon skoro tri decenije i dalje govori o ratu i strašnom genocidu koji se dogodio devedesetih godina još prošlog vijeka na području Bosne i Hercegovine.


Svi znamo detalje tog stravičnog zločina koji se dogodio na ovim prostorima u tom periodu i koji je odnio nekoliko stotina hiljada života te natjerao mnoge porodice da se isele sa ovih prostora.

A jedan od onih koji se mogu slobodno smatrati pokretačim svega ovoga bio je Jose Cutileiro, portugalski diplomata koji je svojevremeno obnašao funkciju izaslanika UN-a za ljudska prava za zemlje bivše SFRJ.

Inače, on je preminuo u 86. godini svog života u Briselu u nedjelju, piše sajt Observador. Inače, ovu vijest je prva objavila njegova supruga koja je na svom profilu na društvenim mrežama objavila kako je on preminuo. On je inače, pored toga što je bio diplomata, takođe bio i vrsni pjesnik, pisac i antropolog.