SPAŠAVAJ SE KO MOŽE! Neviđena oluja, spojiće nebo i zemlju! TEMPERATURE I DO -36, EVO kad se očekuju!

0

Svi smo vidjeli kako je ovih dana došao prvi ovogodišnji snijeg napadao i zatrpao čitavu regiju, a ovakve padavine narod ne pamti.

Naravno, usljed globalnog zatopljenja dugo godina bili smo uskraćeni za pravi pravcati snijeg, i rijetki se mogu sjetiti kada su vidjeli da pada snijeg dok se proslavljao Božić ili Nova godina.

Inače, metereolozi su još u novembru najavili jake padavine za sredinu januara, i evo – bili su u pravu.

Srbija je sada bila najviše pogođena ovim sniježnim padavinama, a pored nje snijeg je zatrpao i Bosnu i Hercegovinu. Jahorina i Bjelašnica sada su potpuno okupane zimskim čarolijama i prekrivene sniježnim pokrivačem. Ista situacija je i u ostatku svijeta gdje imamo sniježne padavine, naročito na području Sjeverne Amerike gdje temperatura može ići i do -35 stepeni Celzijusa.

Kada je u pitanju ovaj naš prostor u zadnje vrijeme smo imali obilne poplave na području Kosova i Srbije, zemljotrese u Hrvatskoj, a sada konačno imamo i snijeg, te prave zimske temperature. Kakvo je zaista sada vrijeme najbolje osjete vozači koji ujutro moraju na posao.

U Španiji je recimo zadnjih nekoliko dana temperatura pala neočekivano nisko, uz obilne padavine. Inače, iz Federalnog metereološkog saveza Srbije su najavili da će se desiti sličan scenario i na ovim prostorima iduće sedmice. Prema nekim informacijama možemo očekivati čak i temperature od -30 stepeni Celzijusa u nekim predjelima.