Šokantna fotografija Arkana podigla prašinu na društvenim mrežama: Stavljaju mu lisice, dvojica drže ORUŽJE, ali opet im je nekako POBJEGAO (FOTO)

0

Jedna od tema koja se uvijek nanovo obnavlja i koja nikada nije dosadna za mnoge građane Srbije, ali i regije je Željko Ražnatović Arkan. Z avećinu građana Srbije on je veliki heroj i patriota, dok za veliki ostatak regije on je bio jedan najobičniji kriminalac i ratni zločinac. Osnivač je Srspke dobrovoljačke garde i ubijen je 2000. godine u hotelu Interkontinental u Beogradu, ali se interesovanje za neke stvari vezane za njegov život ne smanjuje

Tako je ovih dana na društvenim mrežama osvanula je fotografija mladog Arkana iz holandske štampe nastala prilikom njegovog hapšenja 1979. godine. Arkan je u Holandiji hapšen čak tri puta, a 24. oktobra 1979. godine je uhapšen i nakon toga je bio osuđen na sedam godina robije. Na fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama se vidii Teo Val (u sredini) kako stavlja lisice Arkanu na ruke uz pomoć Berta Melonkampa i Pola Bosa, dok Hajn Nagel i Ed Klok paze na okolinu sa izvučenim oružjem.

Ipak, 1981. godine uspijeva da pobjegne iz zatvora u Amsterdamu nakon što mu je neko uspio doturiti pištolj. Za Arkana se zna da je u to vrijeme obožavao da pljačka po Europi, a prema nekim legendarnim pričama najviše je volio da pljačka po Švedskoj, a jedna od urbanih legendi kaže da Šveđani nikada nisu zaključavali vrata svojih domova sve dok se u Švedskoj nije pojavio Arkan.