Šok svjedočenje sa sahrane TOME ZDRAVKOVIĆA- Vjetar je bio iščupao drvo iz korijena, A ONDA SE POJAVILA ONA (FOTO)

0

Brat Tome Zdravkovića, Novica u jednom intervjuu govorio šta se sve dešavalo na Tominoj sahrani i šta je njemu tu bilo čudno:” Stalno sam bio pored njega dok je ležao. Tražio je da budem kraj njegove desne strane. Noge su mu već bile otkinute i nije vidio. I stalno mi je govorio da iza njega sve vrijeme stoji nešto strašno. Bio je u polukomi i bilo mi je razumljivo da ljudi koji su na samrti vide nešto što mi drugi ne vidimo” – ispričao je Novica.

Tog 30. septembra 1991. na dan sahrane Tome Zdravkovića, dok je držano opelo u kapeli ništa nije bilo ukazivalo na ono što će se kasnije desiti, a kako je Novica ispričao, desilo se ovo:

” Dok je bio u kapeli sve je bilo mirno. Prolazili su pjevači, svi su ostavljali svijeće. Onog trenutka kada su ga iznijeli iz kapele počeo je jak vjetar. Zoran Kalezić je čitao oproštajni govor. Počelo je sve jače da duva i Kalezić je jedva zadržavao one papire sa kojih je čitao. Kada je krenula povorka ka mjestu gdje će biti sahranjen vjetar je u tom trenutku iz korijena iščupao jednu brezu koja je pala ispred nas. Srećom niko nije bio povrijeđen. Kad smo stigli do groba tada počinje strašna kiša da pada. I sad pazite – po onolikom vjetru i kiši je doletjela jedna ptica koja je sletjela na granu koja se nadvila nad Tominim grobom. Ona je stajala sve dok grobari nisu završili posao. Tek kada je Toma sahranjen a narod počeo da se razilazi, ona je odletjela. Razmišljao sam da li je njegov duh otišao sa tom pticom. Malo poslije sahrane i kiša je prestala”